Havehegn, hvilke er der, og hvad skal du være opmærksom på?

Hegnet er en vigtig del af din have. Det er der mange forskellige muligheder for, såsom et plankeværk, en muret væg eller et havehegn af metal. Udover mulighederne er der også en række ting, du skal være opmærksom på, såsom højden, hvor du placerer havehegnet og aftaler, som du skal lave med naboerne. Vi har undersøgt hvilke muligheder der er, og hvad du skal være opmærksom på ved placering.

Der er følgende typer havehegn:

Billige varianter
Brugt træ
Hæk
kastanjetræ
præfabrikeret
Heidematten
Vedligeholdelsesfri varianter
sammensatte
Aluminium
prydhegn
Nethegn og dobbelt stangmåtte
Multifunktionel
Hæk
Regnvandshegn
Sten
Mursten
Gabioner med kampesten og murbrokker eller grus og prydspalte
vægblokke
Planter og blomster
Når du læser videre, vil vi diskutere de forskellige muligheder nævnt ovenfor. Vi starter dog først denne blog med, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe og montere et havehegn.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber og monterer et havehegn?
Inden du køber et havehegn, er der en række ting, du skal være opmærksom på:

Hvad er mit budget
Priserne på de forskellige muligheder, der er tilgængelige, varierer meget, du kan finde noget for under 15 € pr. lineær meter, og du kan også tabe 100 € pr. m2. Derfor er det vigtigt først at bestemme et budget for dig selv.

Hvor meget materiale har du brug for
Har du en stor have, skal du også have mere materiale, hvilket betyder, at du skal bruge flere penge. Du skal muligvis gå efter en billigere løsning, da du har brug for meget materiale. Når du får jobbet outsourcet, spiller beløbet også en stor rolle

Del med naboerne
Mange vælger at vælge et passende havehegn sammen med deres naboer for at dele omkostningerne. I deler omkostningerne til indkøb, installation og vedligeholdelse. Både du og naboerne ønsker at træffe det rigtige valg, så det er vigtigt at lægge dine præferencer på bordet. Hvis du har kunnet træffe et valg, så sørg for, at havehegnet er præcis på gårdens adskillelse fra dig og naboerne.

Når havehegnet er på plads, kan du gøre hvad du vil med din egen side. Tænk for eksempel på at male eller dyrke planter mod det. Du skal passe på ikke at beskadige naboens side.

Står havehegnet i naboens gård, skal du først have tilladelse fra naboerne, før du kan gøre noget ved det. Du må klippe en hæk uden tilladelse, hvis du først har bedt naboerne om at gøre det selv.

Del ikke med naboerne
Vil du selv kunne træffe dit valg eller kan du ikke blive enige med naboerne, kan du vælge at placere havehegnet i din egen gård.

Det betyder dog ikke, at der ikke gælder regler. Du skal tage følgende regler i betragtning:

Bag og ved siden af ​​huset må et hegn, hegn eller mur maksimalt være to meter højt. Den maksimale højde på forsiden af ​​dit hus er en meter. Ønsker du et hegn på mere end to meter højt, skal du søge om tilladelse hos kommunen.
Der er ingen begrænsninger på højden af ​​en hæk eller et træ, men det bør ikke være for tæt på grænsen
Det er ikke tilladt at lave en åbning eller et vindue i muren eller hegnet
Kilde

Hvad passer til din have
Ikke alle materialer passer godt til enhver have, hvis du har en klassisk have, så vil du sandsynligvis ikke vælge komposit eller beton, men for eksempel et prydhegn. Sidder du fast? Så kan du altid spørge en ekspert om hjælp eller finde inspiration på Pinterest.

Installer dig selv eller outsource?
Det er enormt forskelligt per havehegn, om du nemt kan installere det selv, eller om det er bedre at outsource det. For eksempel vil du foretrække at få monteret et prydhegn eller murklodser, men det er bedst selv at placere et hegn af træ eller komposit eller en hæk.

Når du vælger at få monteret havehegnet, er der mange forskellige faktorer, der påvirker omkostningerne:

Projektets størrelse
Materialets type
Hvordan det skal placeres (f.eks. skal pæle muligvis slås ned i jorden)
Hvor arbejdskrævende arbejdet er
Om der skal bruges tungt udstyr
Når du outsourcer arbejdet, er det bedst at anmode om et tilbud fra forskellige parter. På den måde finder du ud af, om priserne stemmer overens, og om du ikke betaler for meget.

Træhegn
Træhegnet er stadig det mest valgte havehegn i Holland. Fordelen er, at du selv kan vælge træsort ud fra dit budget. En anden fordel er, at det ikke er et meget vanskeligt arbejde at placere et plankeværk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Have

En lille have? Dette får det til at se større ud, og du skal være opmærksom her

  Forskning fra Elsevier Weekblad viser, at en have til et gennemsnitshus, der bygges i dag, er på 236 m2. Et nybygget rækkehus har derimod en stadig mindre have. Baghaven er skrumpet til i gennemsnit 80m2 og forhaven ligger ofte tæt på gadegrænsen, fortæller Trouw. Vores baghave har et areal på 60m2 (6 meter bred […]

Read More
Have

Alt hvad du behøver at vide om ukrudt, og hvordan du fjerner det

  Det er nok det mindst sjove havearbejde for enhver gartner: at fjerne ukrudt. Jeg taler for mig selv, det er virkelig den mindst sjove aktivitet. Heldigvis findes der alle mulige måder at fjerne ukrudt på og også en række af hvordan du kan begrænse ukrudt. Vi har fundet ud af for dig, på hvilke […]

Read More
Have

Bøgehæk

Bøgehækken kan trods alt plantes i enhver ønsket højde, er tilgængelig hele året rundt og er billig i forhold til andre typer hække. Desuden kræver bøgehæk relativt lidt vedligeholdelse, den beholder sine blade om vinteren, vokser næsten overalt og er nem at plante selv. Der er også mulighed for at vælge mellem røde og grønne […]

Read More