Bøgehæk

Bøgehækken kan trods alt plantes i enhver ønsket højde, er tilgængelig hele året rundt og er billig i forhold til andre typer hække. Desuden kræver bøgehæk relativt lidt vedligeholdelse, den beholder sine blade om vinteren, vokser næsten overalt og er nem at plante selv.

Der er også mulighed for at vælge mellem røde og grønne blade. Der er nok grunde til at vælge denne hækart. Vi skelner mellem tre typer bøgehække, nemlig avnbøg (Carpinus Betulus), grøn bøg (Fagus Sylvatica) og rødbøg (Fagus Sylvatica Atropunicea). I denne artikel ser vi nærmere på den sidstnævnte variant. Vi deler tips om plantning af en rød bøgehæk.

Avnbøgen er nem at vedligeholde

Ikke alle har tid til at have regelmæssigt. Den vedligeholdelsesvenlige have bliver derfor stadig mere populær. Dette inkluderer en hæk, der ikke kræver for meget pleje. Avnbøg er et glimrende valg. Denne hækplante er nem at vedligeholde. Naturligvis skal avnbøg også beskæres i ny og næ for at holde den i en pæn hækform, men ellers er en avnbøgshæk ikke kendt for at kræve intensiv pleje. En årlig gødskning holder bladene smukt grønne og mindsker risikoen for sygdomme og skadedyr. Derudover forbliver avnbøg i topform med den rigtige ernæring.

Leder du efter en hækplante, der kan plantes i et vedligeholdelsesvenligt havedesign? Så er avnbøg et glimrende valg. Denne stærke hækplante vil bestemt ikke skuffe dig. Du giver din have et smukt udseende ved at plante en hæk af avnbøg. Din have er smukt indrammet og er aldrig kedelig på nogen årstid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Have

En lille have? Dette får det til at se større ud, og du skal være opmærksom her

  Forskning fra Elsevier Weekblad viser, at en have til et gennemsnitshus, der bygges i dag, er på 236 m2. Et nybygget rækkehus har derimod en stadig mindre have. Baghaven er skrumpet til i gennemsnit 80m2 og forhaven ligger ofte tæt på gadegrænsen, fortæller Trouw. Vores baghave har et areal på 60m2 (6 meter bred […]

Read More
Have

Havehegn, hvilke er der, og hvad skal du være opmærksom på?

Hegnet er en vigtig del af din have. Det er der mange forskellige muligheder for, såsom et plankeværk, en muret væg eller et havehegn af metal. Udover mulighederne er der også en række ting, du skal være opmærksom på, såsom højden, hvor du placerer havehegnet og aftaler, som du skal lave med naboerne. Vi har […]

Read More
Have

Alt hvad du behøver at vide om ukrudt, og hvordan du fjerner det

  Det er nok det mindst sjove havearbejde for enhver gartner: at fjerne ukrudt. Jeg taler for mig selv, det er virkelig den mindst sjove aktivitet. Heldigvis findes der alle mulige måder at fjerne ukrudt på og også en række af hvordan du kan begrænse ukrudt. Vi har fundet ud af for dig, på hvilke […]

Read More